Οστεοχονδρωσία του τραχήλου της μήτρας - συμπτώματα και θεραπεία

Ποια είναι η αιτία της επιταχυνόμενης οστεοχονδρωσίας στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας; Ποια είναι η εκδήλωση των συγκεκριμένων συμπτωμάτων του; Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε την αυχενική οστεοχονδρωσία μόνοι σας, σε ένα ήρεμο σπίτι; Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από οστεοχονδρωσία θέλουν να ακούσουν την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις.

πόνος στον αυχένα με οστεοχονδρωσία

Η οστεοχόνδρωση της τραχηλικής περιοχής είναι η πιο συχνή και δυσάρεστη νόσος που προσβάλλει τους σύγχρονους νέους ηλικίας τριάντα έως τριάντα πέντε ετών. Η αυχενική οστεοχόνδρωση αναπτύσσεται λόγω της παρατεταμένης παραμονής σε λανθασμένες και τεταμένες στάσεις - όταν εργάζεστε σε προσωπικό υπολογιστή όλη την ημέρα, καθώς και λόγω της συνήθειας να κρατάτε το τηλέφωνο πάνω από τους ώμους σας. Αρκετά συχνά, αυτή η ασθένεια εμφανίζεται λόγω παρατεταμένης έκθεσης σε κραδασμούς, ή μάλλον, εάν χρησιμοποιείται ισχυρός κατασκευαστικός εξοπλισμός ή συχνή οδήγηση κατά τη διάρκεια της εργασίας. Επίσης, αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται με ακατάλληλη στάση, άβολα κρεβάτια, καθιστική ζωή, κληρονομικές προδιαθέσεις και άλλους παράγοντες. Τις περισσότερες φορές, σε άτομα με αυτή την ασθένεια, το πίσω μέρος του λαιμού πονάει.

Η οστεοχόνδρωση του αυχένα θεωρείται εκφυλιστική και δυστροφική βλάβη των μεσοσπονδύλιων δίσκων στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Εμφανίζεται λόγω μεταβολικών διαταραχών στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, σε σχέση με τις οποίες υπάρχει αλλαγή στη δομή του μεσοσπονδύλιου δίσκου, δηλαδή ένα ειδικό παρέμβυσμα μεταξύ των σπονδύλων.

Τα συμπτώματα της αυχενικής οστεοχόνδρωσης διαφέρουν σημαντικά από την οστεοχόνδρωση σε άλλες περιοχές. Πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους τύπους οστεοχονδρωσίας, καθώς η νευρική ρίζα του νωτιαίου μυελού προσβάλλεται και η παροχή αίματος στον εγκέφαλο διαταράσσεται ως αποτέλεσμα της συμπίεσης των αιμοφόρων αγγείων. Ο λόγος είναι η ιδιαιτερότητα της δομής της σπονδυλικής στήλης στον αυχένα.

Η μεγάλη αρτηρία που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο είναι σπονδυλική και περνά στο άνοιγμα της απόφυσης του αυχενικού σπονδύλου. Μια παθολογική αλλαγή σε αυτό οδηγεί σε ανάπτυξη οστών και ινωδών ιστών και συμπίεση της αρτηρίας. Λόγω της μετατόπισης της σπονδυλικής στήλης, διαταράσσεται και η φυσιολογική λειτουργία αυτών των αρτηριών.

Η δομή της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι ελαφρώς διαφορετική - οι σπόνδυλοι βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους. Με οποιεσδήποτε έστω και μικρές παθολογικές αλλαγές, η κανονική λειτουργία όλων των τμημάτων διαταράσσεται - τα νεύρα και τα αγγεία πιέζονται και μετατοπίζονται. Ως αποτέλεσμα, οι λειτουργίες διαταράσσονται - η ευαισθησία του δέρματος είναι αναστατωμένη, παρατηρούνται σημάδια ζάλης. Θα έχετε βούισμα στα αυτιά σας, πονοκέφαλο, θα εμφανιστεί έντονη κόπωση, η όραση και η ακοή σας θα επιδεινωθούν και θα τρελαθείτε όταν περπατάτε.

Τα πιο σημαντικά συμπτώματα είναι:

  • Πόνος στον αυχένα, τους ώμους και τα χέρια. Θα νιώσετε μυϊκή αδυναμία, τσούξιμο στο λαιμό όταν γυρίζετε το κεφάλι σας.
  • Αίσθημα έλξης πόνου στην καρδιά. Θα νιώσετε πόνο στο αριστερό σας χέρι. Θα νιώσετε κάψιμο και πόνο στις ωμοπλάτες σας.
  • Μην εκπλαγείτε από περιστασιακούς πονοκεφάλους και αυξημένη κόπωση, καθώς και αισθήματα αδυναμίας.
  • Ο πόνος πονάει. Δυσκολία στην κίνηση του κεφαλιού.
  • Ο πόνος στον αυχένα ακτινοβολεί στο χέρι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα στα δάχτυλα.
  • Η ακοή και η όραση θα επιδεινωθούν, θα εμφανιστεί πόνος στα χέρια, θα διαταραχθεί η εργασία της καρδιάς και των πνευμόνων, θα εμφανιστεί ζάλη, ναυτία, μούδιασμα της γλώσσας και του προσώπου.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας

γυμναστική για τον αυχένα με οστεοχονδρωσία

Αρχικά, η οστεοχονδρωσία παίρνει μια ήπια μορφή και δεν προκαλεί καμία ενόχληση σε ένα άτομο. Δεν απαιτείται φαρμακευτική θεραπεία σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο μόνο η λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή πιο σοβαρών επιπλοκών. Είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής και να εγκαταλείψουμε τις κακές συνήθειες.

Δραστηριοποιηθείτε, κάντε πρωινές ασκήσεις, ακολουθήστε μια δίαιτα, σταματήστε το κάπνισμα και αποφύγετε την άρση βαρών. Κρατήστε μια ευθεία στάση, πάρτε τη σωστή στάση σε καθιστή και ξαπλωμένη θέση. Εγγραφείτε για ένα μάθημα θεραπευτικής γυμναστικής.

Με τα χρόνια, η αυχενική οστεοχονδρωσία μπορεί να εξελιχθεί και να εξελιχθεί σε πιο σύνθετη μορφή. Στη συνέχεια, η θεραπεία πραγματοποιείται με συντηρητική μέθοδο. Σε αυτό το στάδιο, θα χρειαστεί να φορέσετε ειδικά κολάρα, να κάνετε φυσιοθεραπεία, να πάτε για μασάζ.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, θα απαιτηθεί η χρήση φαρμακευτικής θεραπείας, δηλαδή, η θεραπεία θα είναι ήδη με τη βοήθεια αναλγητικών, αντισπασμωδικών, μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.