Τι να κάνετε εάν πονάει η πλάτη σας στο κάτω μέρος της πλάτης: αιτίες και μέθοδοι θεραπείας

πόνος στη μέση ενώ κάθεστε

Συμβαίνει συχνά ο ασθενής να πηγαίνει στον γιατρό για να μάθει γιατί πονάει η πλάτη στην οσφυϊκή περιοχή. Πολύ συχνά, ένα τέτοιο σύνδρομο πόνου αντιμετωπίζουν όσοι περνούν πολύ χρόνο στο εξοχικό τους, τον δικό τους κήπο. Επισκευάζοντας συνεχώς το σπίτι και χωρίς να φείδονται προσπάθειας στο οικόπεδο, οι άνθρωποι υπονομεύουν έτσι την υγεία τους. Μια ή δύο μέρες σκληρής δουλειάς, και τώρα δεν είναι δυνατό να ισιωθεί χωρίς βασανιστικό πόνο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος υποδηλώνει την παρουσία άλλων παθολογιών. Για να καθορίσετε την κατάλληλη θεραπευτική στρατηγική, πρέπει πρώτα να ανακαλύψετε τη βασική αιτία του πόνου.

Πιθανοί παράγοντες: είναι όλα σοβαρά;

Για να βρείτε μια καλή θεραπεία για ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την αιτία του. Η πλάτη στην οσφυϊκή περιοχή πονάει αριστερά, δεξιά ή προκαλεί πόνο στη ζώνη, εάν ένα άτομο έχει μειωμένη νεφρική λειτουργία και υγεία, έχει αναπτυχθεί οστεοχόνδρωση και παρατηρείται νευραλγία. Υπάρχει πιθανότητα οξείας παγκρεατίτιδας. Κάθε περιγραφόμενη κατάσταση απαιτεί μια ενδελεχή προσέγγιση στη θεραπεία και συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Προσπαθώντας να επιλέξετε μια πορεία θεραπείας για τον εαυτό σας μόνοι σας, μπορείτε να βλάψετε την υγεία σας, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη. Εάν πάτε στον γιατρό, στη ρεσεψιόν θα αξιολογήσει τα συμπτώματα, θα διατυπώσει μια προκαταρκτική διάγνωση και θα τον στείλει σε μελέτες που θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν την υπόθεση.

Τα νεφρά πονάνε

Εάν η πλάτη πονάει πολύ στην οσφυϊκή χώρα, υπάρχει πιθανότητα πυελονεφρίτιδας. Ο όρος αναφέρεται στο σχηματισμό εστιών φλεγμονής στο όργανο. Εάν η ασθένεια δεν είναι μολυσματική, μπορεί να διαγνωστεί σπειραματονεφρίτιδα. Μερικές φορές το σύνδρομο πόνου υποδηλώνει την εμφάνιση λίθων στα νεφρά και τους πόρους. Οι διαδικασίες της γενιάς τους, καθώς και η κίνηση, προκαλούν αρκετά έντονη δυσφορία.

Συχνά η ασθένεια αναπτύσσεται στο φόντο της υποθερμίας, μπορεί να προηγηθεί κρυολόγημα. Σημειώνεται ότι άτομα που τηρούν αυστηρές δίαιτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από νεφρική νόσο. Από πολλές απόψεις, τα συμπτώματα των παθολογιών των νεφρών και η κατάσταση που ονομάζεται «σκίσιμο της πλάτης» είναι παρόμοια. Υπάρχει μια σειρά από συγκεκριμένα συμπτώματα που σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την παθολογία. Εάν τα νεφρά είναι άρρωστα, οι αισθήσεις δεν εξαρτώνται από το φορτίο, τη δραστηριότητα, τις κινήσεις. Πολλοί έχουν πυρετό, τα ούρα γίνονται θολά, η απόχρωση αλλάζει. Μερικοί σημειώνουν αυξημένη επιθυμία για ούρηση, η ίδια η διαδικασία συνοδεύεται από πόνο. Υπάρχει ένα ελαφρύ χτύπημα με την άκρη του χεριού κοντά στα νεφρά, η περιοχή θα ανταποκριθεί με έντονο πόνο.

πόνος στην πλάτη στην οσφυϊκή περιοχή

Πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας;

Εάν η πλάτη ενός άνδρα, γυναίκας, παιδιού έχει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, εάν υπάρχει λόγος να υποψιάζεστε μια νεφρική νόσο, είναι λογικό να επικοινωνήσετε με τον τοπικό γιατρό, καλέστε τον στο σπίτι. Τα νεφρά είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, επομένως οι αδικαιολόγητοι κίνδυνοι είναι απαράδεκτοι. Ενώ περιμένετε την άφιξη ενός ειδικού, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τις εκδηλώσεις της νόσου. Ο ασθενής είναι ξαπλωμένος ή κάθεται έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο, του δίνεται ένα μέσο για να μειώσει τη θερμότητα εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38 βαθμούς. Για να κάνετε τον πόνο λίγο πιο αδύναμο, μπορείτε να πάρετε ένα αντισπασμωδικό φάρμακο. Εάν ο ασθενής χρειάζεται αλλαγή θέσης, θα πρέπει να βοηθηθεί. Επιπλέον, είναι λογικό να παρακολουθείτε την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος.

θέτει για να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη

Συμβαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν η πλάτη πονάει στην οσφυϊκή περιοχή, τι να κάνετε: πρέπει να βάλετε αμέσως μια ζεστή κομπρέσα ή να βάλετε τον πάσχοντα σε ένα ζεστό μπάνιο. Στην περίπτωση νεφρικών παθήσεων, τέτοιες διαδικασίες απαγορεύονται αυστηρά. Οποιαδήποτε επαναθέρμανση θα επιδεινώσει δραστικά την κατάσταση του ασθενούς. Εάν ένα άτομο έχει αναπτύξει πυελονεφρίτιδα, αυτό ενεργοποιεί τη φλεγμονώδη εστία. Το καθήκον του ασθενούς είναι να περιμένει την άφιξη ενός επαγγελματία. Ο γιατρός θα εξετάσει τον πάσχοντα και θα συστήσει περαιτέρω ενέργειες.

Παγκρεατίτιδα

Εάν η πλάτη πονάει στην οσφυϊκή χώρα, σε άνδρα, γυναίκα, παιδί, η αιτία μπορεί να είναι παγκρεατίτιδα. Η παθολογία μπορεί να υποψιαστεί εάν ο πόνος περικυκλωθεί, ενώ δημιουργείται η αίσθηση ότι προέρχεται από το αριστερό μισό του σώματος, την περιοχή του υποχονδρίου. Είναι δυνατό να καλύψετε την πλάτη, την κοιλιά - αυτό σχηματίζει δακτυλίους πόνου. Για ορισμένους, η παγκρεατίτιδα προκαλεί έντονο πόνο κοντά στον ομφαλό. Εάν η παθολογία προχωρήσει άτυπα, ο ασθενής έχει πόνο στην πλάτη - το κάτω μέρος της πλάτης και λίγο ψηλότερα. Αυτή η φύση του εντοπισμού του συνδρόμου του πόνου συχνά προκαλεί λανθασμένη αρχική διάγνωση.

Υποθέτοντας παγκρεατίτιδα, είναι απαραίτητο να καλέσετε γιατρό. Ενώ περιμένετε έναν ειδικό, θα πρέπει να αρνηθείτε εντελώς το φαγητό - κατά τη διάρκεια της φλεγμονώδους διαδικασίας, το φαγητό μπορεί να επιδεινώσει δραστικά την κατάσταση. Ο φροντιστής θα πρέπει να βοηθά τον πάσχοντα να πάρει μια άνετη στάση. όσο το δυνατόν περισσότερο, παρέχετε άνεση και ηρεμία σε ένα άτομο. Μπορείτε να πιείτε λίγο νερό χωρίς πρόσθετα, αλλά η κατανάλωση επιτρέπεται μόνο με μέτρο. Καλό είναι να μην αφήνετε τον ασθενή, παρακολουθώντας συνεχώς την αλλαγή της κατάστασης μέχρι να έρθει ειδικός. Πιστεύεται ότι ο πόνος είναι ελαφρώς πιο αδύναμος εάν κουλουριαστείτε σε μια θέση χαρακτηριστική του εμβρύου.

Οστεοχόνδρωση

Εάν η πλάτη στο κάτω μέρος της πλάτης είναι πολύ επώδυνη, είναι πιθανό ότι η αιτία ήταν μια ασθένεια του χόνδρου των αρθρώσεων που συνδέουν τα στοιχεία της σπονδυλικής στήλης. Η παθολογική διαδικασία σχετίζεται με το τσίμπημα των νευρικών ριζών - αυτό είναι που γίνεται η πηγή του πόνου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου είναι υψηλή για οποιονδήποτε συμπατριώτη μας άνω των 30 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η οστεοχόνδρωση διαγιγνώσκεται όλο και περισσότερο στους νέους και εντοπίζεται στους εφήβους.

Για να προκαλέσει μια επίθεση πόνου μπορεί να σηκώσει ένα βαρύ αντικείμενο, μια μακρά παραμονή σε μια αναγκαστική, άβολη θέση. Η πιθανότητα ανάπτυξης παθολογίας είναι μεγαλύτερη εάν ένα άτομο οδηγεί αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάθεται πολύ και κινείται ελάχιστα στην καθημερινή ζωή. Είναι δυνατόν να υποψιαστείτε την οστεοχονδρωσία εάν το σύνδρομο του πόνου εξαπλωθεί στο πόδι, ενώ η γκρίνια γίνεται αισθητή στο κάτω μέρος της πλάτης. Εάν προσπαθήσετε να κινηθείτε, ο πόνος αυξάνεται. Αυτό συνοδεύει κάθε φορτίο και μια απλή αλλαγή στη θέση του σώματος. Πυροβολισμοί, αισθήσεις πόνου καύσου είναι δυνατές. Είναι δυνατή η αντικατάσταση της οστεοχόνδρωσης εάν οι γλουτοί και τα πόδια χαρακτηρίζονται από μειωμένη ευαισθησία και εάν διατηρείται σταθερή στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αλλαγή της γίνεται δύσκολη. Για πολλούς διαταράσσεται η θερμορύθμιση των άκρων, τα πόδια ιδρώνουν πολύ και η αίσθηση του κρύου είναι ενοχλητική.

πόνος στη μέση

Χαρακτηριστικά της θήκης και πρώτες βοήθειες

Εάν πονάει η πλάτη, η μέση, η σπονδυλική στήλη, ενώ δεν υπάρχει θερμοκρασία και οι εκδηλώσεις είναι παρόμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω, εάν δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αιτία του πόνου είναι η σπονδυλική στήλη, μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας τις πρώτες βοήθειες με απλό τρόπο που σημαίνει. Η πληγείσα περιοχή καλύπτεται με ένα ζεστό μάλλινο σάλι ή δένεται με θερμαντικό μαντήλι και ξαπλώνει σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια. Ελλείψει αποτελεσματικότητας τέτοιων μέτρων, είναι δυνατό να επαλείψετε το κάτω μέρος της πλάτης με μη ορμονικές αλοιφές για να ανακουφιστεί η πορεία της φλεγμονώδους διαδικασίας. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει συστηματική θεραπεία με μη ορμονικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Κατά κανόνα, συνταγογραφούνται φάρμακα που περιέχουν μελοξικάμη, ιβουπροφαίνη.

Μην παίρνετε αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα με άδειο στομάχι. Τα δραστικά συστατικά που περιέχονται στα φάρμακα ερεθίζουν τον γαστρικό βλεννογόνο, μπορεί να προκαλέσουν πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα.

Εάν δεν υπάρχει ακριβής βεβαιότητα ότι η αιτία του πόνου είναι ακριβώς στην οστεοχονδρωσία, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε γιατρό για διάγνωση. Η αδικαιολόγητη αυτοθεραπεία με μη ορμονικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα σίγουρα θα προκαλέσει επιδείνωση της κατάστασης. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα έντονο εάν ο ασθενής έχει παγκρεατική νόσο, παραβίαση του γαστρεντερικού σωλήνα.

Πρώτα η ασφάλεια

Εάν η πλάτη πονάει στην οσφυϊκή περιοχή, τι να θεραπεύσετε, θα πει ο γιατρός. Δεν μπορείτε να προσπαθήσετε να "ρυθμίσετε" τη σπονδυλική στήλη, αυτό θα επιδεινώσει τον πόνο, υπάρχει πιθανότητα σοβαρής βλάβης στην πλάτη. Εάν η οστεοχόνδρωση έχει περάσει στην οξεία φάση, θα πρέπει να αποφεύγεται η προθέρμανση. Δεν επιτρέπονται τα ζεστά μπάνια. Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις σάουνες και τα μπάνια. Η προθέρμανση στην αρχή δίνει μια αίσθηση ανακούφισης, αλλά σύντομα ο πόνος έρχεται με ανανεωμένο σθένος. Εάν τα συμπτώματα που υποδεικνύουν οστεοχονδρωσία εμφανίζονται συχνά, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν νευρολόγο. Ο γιατρός θα σας παραπέμψει για μαγνητική τομογραφία. Μια τέτοια εικόνα θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε την κατάσταση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και να καθορίσετε πώς να αντιμετωπίσετε καλύτερα τη βασική αιτία του πόνου.

Εάν η οστεοχόνδρωση προκάλεσε πόνο κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, ενώ το άτομο έπαιρνε ένα αναισθητικό ή ένα φάρμακο για να σταματήσει τη φλεγμονώδη δραστηριότητα, είναι πιθανό ότι η κατάσταση θα γίνει σύντομα πολύ καλύτερη. Ακόμα κι αν ο πόνος έχει εξαφανιστεί εντελώς, δεν πρέπει να επιστρέψετε ξανά στην προηγούμενη δραστηριότητά σας. Για κάποιο χρονικό διάστημα, πρέπει να παρέχεται ανάπαυση στην άρρωστη πλάτη. Η καλύτερη επιλογή είναι η ανάπαυση στο κρεβάτι.

συμβουλές γιατρού για πόνους στην πλάτη

Νευραλγία

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών εκδηλώσεων για το πώς πονάει το κάτω μέρος της πλάτης - όταν ξαπλώνουν ανάσκελα, περπατούν, σκύβουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιτία αυτού είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία που επηρεάζει τις νευρικές ίνες. Είναι δυνατόν να υποθέσουμε νευραλγία με εκδηλώσεις παρόμοιες με τα συμπτώματα της οστεοχονδρωσίας που περιγράφονται παραπάνω. Με οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, η πλάτη ανταποκρίνεται αμέσως με πόνο, ακόμη και μια ελαφριά κίνηση είναι δύσκολη για τον ασθενή και η ανάγκη κίνησης προκαλεί φόβο. Υπάρχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που καθιστούν δυνατή την υποψία για το τι ακριβώς προκάλεσε τον πόνο και τη διάκριση της νευραλγίας από τις τσιμπημένες νευρικές απολήξεις που παρέχουν ευαισθησία στη σπονδυλική στήλη.

Με την οστεοχονδρωσία, ένα άτομο φοβάται υποσυνείδητα να κινηθεί, επειδή η πλάτη δίνει πόνο σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η νευραλγία έχει επίσης αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά ο πόνος θα εξαπλωθεί κατά μήκος του νεύρου που την προκάλεσε και οι ίδιες οι αισθήσεις περιγράφονται από τους πάσχοντες ως συσπάσεις. Ίσως μια απρόβλεπτη ανακούφιση της κατάστασης και η επιστροφή του πόνου όταν ένα άτομο είναι ήρεμο, ακίνητο. Μερικές φορές, στο φόντο της νευραλγίας, εμφανίζονται σπασμοί, μυϊκοί πόνοι και μια αλλαγή στις αποχρώσεις του δέρματος είναι ενοχλητικοί. Σε μερικούς, η εργασία των αδένων που παράγουν τον ιδρώτα διαταράσσεται. Με πίεση στην πλάτη, ο πόνος καλύπτει αμέσως και τα δύο μισά του σώματος συμμετρικά.

Λειτουργίες βοήθειας

Εάν η πλάτη ή η μέση σας πονάει πολύ, μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός θα σας πει τι να κάνετε. Το σύνδρομο πόνου που προκαλείται από νευραλγία είναι αρκετά δύσκολο να αποκλειστεί, ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς, καθώς ο συνεχής πόνος μπορεί να προκαλέσει ψυχικές αποκλίσεις. Για να απαλύνει κάπως τον πόνο, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μη ορμονικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προτιμούν να ασχολούνται με φάρμακα που περιέχουν ιβουπροφαίνη, μελοξικάμη. Στον ασθενή δείχνεται ανάπαυση.

Εάν ένας ασθενής πάει στο γιατρό επειδή πονάει πολύ η πλάτη του, το κάτω μέρος της πλάτης, τι να κάνει, θα πρέπει να το αποφασίσει ένας εξειδικευμένος ειδικός. Με βάση τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης, μπορεί να συνιστάται νοσηλεία. Αυτό το μέτρο καταφεύγει εάν οι αισθήσεις είναι πολύ έντονες. Σε νοσοκομειακό περιβάλλον, θα γίνει αποκλεισμός σε άπορους χρησιμοποιώντας νοβοκαΐνη.

Χαρακτηριστικά και πόνοι

Συμβαίνει επίσης ένα άτομο να σκίσει την πλάτη του και να πονάει η μέση του. Τι να κάνετε σε μια τέτοια κατάσταση, θα σας πει επίσης ο γιατρός. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της ζημιάς. Μερικές φορές η ξεκούραση είναι αρκετή, σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται η βοήθεια χειρουργού. Είναι γνωστό ότι ο πόνος συχνά συνοδεύει μια περίοδο ανάπαυσης μετά από μια μακρά προπόνηση ή ένα αδικαιολόγητα μεγάλο φορτίο. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από άβολες, ανεπιτυχείς κινήσεις. Είναι γνωστό ότι τα άτομα που έχουν στρες, καθώς και όσοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους κάθονται για πολλή ώρα, ειδικά μπροστά από υπολογιστή, παραπονιούνται συχνότερα για πόνο. Η πλάτη συχνά πονάει σε όσους προπονούνται πολύ ενεργά, περνούν πολύ ώρα όρθιοι, υποφέρουν από υπερβολικό βάρος. Ο πόνος στη μέση σχεδόν πάντα συνοδεύει την εγκυμοσύνη και ενοχλεί για κάποιο διάστημα μετά τη γέννηση του παιδιού.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου, γενικά, δεν χρειάζεται να καταλάβετε τι να κάνετε: η πλάτη πονάει στην οσφυϊκή περιοχή, αλλά μάλλον ασθενώς, με τον καιρό όλα υποχωρούν από μόνα τους. Εάν η επίθεση είναι εφάπαξ, όχι πολύ ισχυρή, προηγήθηκε ένας προφανής αιτιολογικός παράγοντας (για παράδειγμα, παρατεταμένη εργασία σε ένα εξοχικό σπίτι), απλά πρέπει να ξεκουραστείτε και να περιμένετε να φύγει ο πόνος. Εάν ο πόνος εμφανίζεται σε επιθέσεις, περιόδους, ανησυχίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, καθώς είναι αδύνατο να προσδιορίσετε μόνοι σας τι προκαλεί αισθήσεις.

Αιτίες: πρωτογενείς και δευτερογενείς

Πρωτοπαθής πόνος παρατηρείται εάν υπάρχει ασθένεια της σπονδυλικής στήλης. Ένα τέτοιο σύνδρομο είναι δυνατό εάν ένα άτομο έχει αναπτύξει σπονδυλαρθρίτιδα, σπονδύλωση. Πιθανή κήλη ή προεξοχή. Το σύνδρομο δευτερογενούς πόνου συνοδεύει κατάγματα, διεργασίες όγκου, παρατεταμένη μυϊκή ένταση. Τέτοιος πόνος μπορεί να προκληθεί από ασθένειες (κύφωση, αρθρίτιδα, φυματίωση), υπάρχει πιθανότητα στένωσης του σπονδυλικού σωλήνα, οστεομυελίτιδα και κακοήθης διαδικασία. Ο πόνος στη μέση είναι δυνατός με κύστεις ωοθηκών, ενδομητρίωση. Ο γιατρός πρέπει να ξεκαθαρίσει όλους τους παράγοντες της περίπτωσης, ελέγχοντας την κατάσταση του ασθενούς για να βρει τι πρέπει να κάνει. Οσφυαλγία στην οσφυϊκή χώρα σε άτομα που πάσχουν από κυστίτιδα, σε ασθενείς με σκολίωση και οστεοαρθρίτιδα. Η νόσος Scheuermann-Mau μπορεί να προκαλέσει πόνο. Σε ορισμένες γυναίκες, ο πόνος υποδηλώνει επιπλοκές στη γέννηση του εμβρύου.

Είτε να βιαστείτε στο γιατρό;

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια πόνου που υποδεικνύουν την ανάγκη να λάβετε εξειδικευμένη βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Έτσι, εάν κατά το περπάτημα το κάτω μέρος της πλάτης ανταποκρίνεται με πόνο, ο βήχας, το φτάρνισμα οδηγεί σε επιδείνωση της αίσθησης, ενώ οι αισθήσεις εξαπλώνονται στα κάτω άκρα, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν νευρολόγο. Θα βοηθήσει επίσης εάν το κάτω μέρος της πλάτης πονάει, οι αισθήσεις είναι θαμπές, η πλάτη πονάει, ο πόνος εξαπλώνεται στα πόδια, είναι πιο αισθητός όταν βήχετε και κινείστε. Πιθανώς, τέτοια συμπτώματα υποδηλώνουν ισχιαλγία, αλλά ένα άτομο χρειάζεται την πιο έγκαιρη βοήθεια από γιατρό, επομένως δεν πρέπει να καθυστερήσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική.

Ένας τραυματολόγος μπορεί να σας πει τι να κάνετε εάν η πλάτη σας πονάει στο κάτω μέρος της πλάτης, εάν οι αισθήσεις ήρθαν στο φόντο της διάτασης των μυών ή της ανύψωσης ενός αντικειμένου που είναι πολύ βαρύ. Για τέτοιους λόγους, καθώς και για πόνους λόγω υποθερμίας και έκθεσης σε ρεύμα, είναι πρώτα απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κρέμες που ενεργοποιούν τη ροή του αίματος για τρεις ημέρες στο σπίτι. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η κατάσταση δεν βελτιωθεί, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό.

τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης σε πόνους στη μέση

Μέτρα και χρονισμός

Για τρεις ημέρες, μπορείτε να προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με οσφυαλγία, οσφυαλγία. Σύμφωνα με γιατρούς που ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν εάν πονάει η πλάτη τους στο κάτω μέρος της πλάτης, πιο συχνά τέτοια συμπτώματα βιώνουν όσοι, λόγω των δραστηριοτήτων τους, αναγκάζονται να εργαστούν σκληρά. Ο πόνος συνήθως υποχωρεί από μόνος του μέσα σε λίγες μέρες μετά την άσκηση, αν και σε σπάνιες σοβαρές περιπτώσεις επιμένει για εβδομάδες. Για να ανακουφίσετε την κατάσταση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αναλγητικά, να ξεκουραστείτε. Είναι απαραίτητο να μάθετε πειραματικά σε ποια θέση ο πόνος είναι πιο αδύναμος. Τις δύο πρώτες μέρες θα πρέπει να παρέχετε στον εαυτό σας ξεκούραση στο κρεβάτι. Εάν οι αισθήσεις δεν έχουν περάσει σε τρεις ημέρες, καταγράφονται με γιατρό.

Πιθανό σύνδρομο πόνου στο φόντο της μυοσίτιδας. Μια τέτοια παθολογική διαδικασία συνήθως προηγείται υποθερμία ή έντονη μυϊκή ένταση. Η περιοχή ανταποκρίνεται με ακαμψία, οι αισθήσεις είναι έντονες, ιδιαίτερα έντονες όταν προσπαθείτε να κινηθείτε. Ο γιατρός θα σας πει επίσης καλύτερα τι να κάνετε εάν η πλάτη σας πονάει στο κάτω μέρος της πλάτης για αυτόν τον λόγο. Οι γιατροί συμβουλεύουν πρώτα να κάνετε ένα ζεστό ντους, να βρείτε κατάλληλα ζεστά ρούχα και να εγκαταλείψετε εντελώς κάθε σωματική δραστηριότητα. Τις πρώτες τρεις ημέρες χρησιμοποιήστε αλοιφές που διευκολύνουν τη φλεγμονώδη διαδικασία, ανακουφίζουν από τον πόνο. Εάν οι αισθήσεις δεν έχουν υποχωρήσει, κλείστε ραντεβού με τον γιατρό.

Χρονικός και ακτινοβόλος πόνος

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν η πλάτη πονάει στο κάτω μέρος της πλάτης λόγω σπονδύλωσης, ο γιατρός θα πει μόνο μετά από προσεκτική αξιολόγηση της κατάστασης του ασθενούς. Η ασθένεια υποδεικνύεται από ένα σύνδρομο ισχυρού, αιχμηρού πόνου, το κάτω μέρος της πλάτης πονάει, τα πόδια εξασθενούν και μουδιάζουν. Με τέτοιες εκδηλώσεις, θα πρέπει να κλείσετε αμέσως ένα ραντεβού με έναν νευρολόγο.

Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο. Ένας πιθανός λόγος είναι μια μεταβολική ανεπάρκεια ή ογκολογική παθολογία. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, δεν θα είναι δυνατό να βοηθήσετε τον εαυτό σας μόνοι σας, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ειδικό και μια λεπτομερή εξέταση του σώματος.

πόνος στην πλάτη μετά το ξύπνημα

Συμβαίνει επίσης ένα άτομο να είναι σίγουρο ότι ο πόνος εντοπίζεται στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι η αποτυχία της λειτουργικότητας του εσωτερικού οργάνου. Ο πόνος που ακτινοβολεί είναι δυνατός εάν η παθολογία εντοπίζεται στη λεκάνη, τη γαστρεντερική οδό και τα νεφρά. Συχνά πόνος δίνει στο κάτω μέρος της πλάτης με καρκίνο. Είναι αδύνατον να αναβληθεί η επίσκεψη στον γιατρό εάν το σύνδρομο διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες, αν έχει προηγηθεί τραυματισμός, εάν, εκτός από την οσφυϊκή χώρα, πονάει και το πόδι και το κάτω πόδι. Στην περίπτωση που ο πόνος συνοδεύεται από μούδιασμα των άκρων, της βουβωνικής περιοχής, είναι επίσης αδύνατο να καθυστερήσετε να επικοινωνήσετε με την κλινική.

Πώς να ελέγξετε;

Εάν το πρωί πονάει η πλάτη σας στην οσφυϊκή χώρα, αυτό μπορεί να θεωρηθεί επαρκής λόγος για να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Πρώτα, μπορείτε να πάτε στον τοπικό θεραπευτή. Ο γιατρός θα δώσει οδηγίες για εξετάσεις και εξετάσεις οργάνων, ανακατευθύνει σε έναν ιατρό με υψηλή ειδίκευση με βάση τις λεπτομέρειες της περίπτωσης. Η πιο ακριβής διάγνωση γίνεται συνήθως από νευρολόγο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να λάβετε τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, του ΗΚΓ και της εξέτασης υπερήχων. Τα δείγματα αίματος και ούρων ελέγχονται στο εργαστήριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να μελετηθεί η παρακέντηση του νωτιαίου μυελού, εάν υπάρχουν υποψίες κακοήθων νοσημάτων, λαμβάνονται δείγματα ιστών για βιοψία.

Πώς θα αντιμετωπιστούν;

Πολλοί φοβούνται να πάνε στο γιατρό αν πονάει η πλάτη τους στην οσφυϊκή χώρα το πρωί, γιατί πιστεύουν ότι ο γιατρός θα τους στείλει αμέσως για χειρουργική επέμβαση. Σήμερα, υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές μέθοδοι για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχει μια μέθοδος που χρησιμοποιεί κύματα και μαγνητικά πεδία. Μπορεί να βοηθήσει η χορήγηση ενός φαρμάκου που έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία των αρθρώσεων. Έχουν σχεδιαστεί προσομοιωτές αποκατάστασης που αποκαθιστούν γρήγορα την κινητικότητα. Με έντονο πόνο και την ανάγκη διακοπής της φλεγμονής και του σπασμού, ο γιατρός θα κάνει αποκλεισμό.

έντονος πόνος στην οσφυϊκή περιοχή

Η φαρμακευτική θεραπεία του πόνου στην πλάτη περιλαμβάνει τη λήψη από του στόματος και ενέσιμων φαρμάκων. Συχνά μια τέτοια θεραπεία συνδυάζεται με φυσιοθεραπεία - αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα. Συνταγογραφήστε φάρμακα για την ανακούφιση του οιδήματος, την ανακούφιση της δυσκαμψίας, την εξάλειψη της φλεγμονώδους εστίας. Δεδομένου ότι όλα αυτά τα φάρμακα έχουν έναν ευρύ κατάλογο αντενδείξεων και πιθανών παρενεργειών, η αυτοθεραπεία με αυτά απαγορεύεται αυστηρά.